kooloptiek-tabafbeeldingen-groot-nachtlenzen-1
kooloptiek-tabafbeeldingen-groot-nachtlenzen-2

Nachtlenzen bij Kool Optiek

Nachtlenzen zijn harde contactlenzen die u alleen 's nachts draagt en tijdens uw slaap corrigeren deze uw sterkte. 's Ochtends doet u ze uit en ziet u de gehele dag scherp. Dit fenomeen is nog vrij onbekend, maar wordt al jaren toegepast. Wij zien het als een soort tegenhanger van het ooglaseren. Dit laatste is definitief, maar bij nachtlenzen komt altijd uw oude sterkte weer terug als u ermee stopt.

Het grote voordeel van nachtlenzen is dat u overdag geen lenzen in uw oog heeft. Dus bijvoorbeeld als u uw huidige lenzen niet zo goed de gehele dag kunt verdragen i.v.m. bijvoorbeeld droge ogen, dan is dit een prima alternatief.

Er gaat een uitgebreid vooronderzoek aan vooraf om te kunnen bepalen of uw sterkte m.b.v. nachtlenzen te corrigeren is. Stap gerust eens binnen om te laten onderzoeken of nachtlenzen voor u een geschikte oplossing zijn. 

Nachtlenzen bij kinderen

Nachtlenzen kunt u misschien niet zo snel met kinderen associëren, maar de twee passen eigenlijk heel goed bij elkaar. Nachtlenzen zijn gemaakt van een extreem hoog zuurstofdoorlatend vormstabiel materiaal. Doordat de lenzen alleen ’s nachts worden gedragen, krijgen de ogen overdag volledige rust. Dit is één van de redenen waarom nachtlenzen zeer geschikt zijn voor kinderen. Een andere reden is dat kinderen overdag spelen, zwemmen en sporten. Dit is vaak niet handig met een bril, omdat die beschadigd kan raken.

Maar nachtlenzen doen meer bij kinderen. Waar de nachtlens bij volwassenen het zicht voor 1 á 2 dagen scherp maakt, kan het effect van de nachtlens bij kinderen permanent van aard zijn. Bij volwassenen is het hoornvlies volgroeid en neemt het na een tijdje de oorspronkelijke vorm aan. Het hoornvlies van kinderogen is nog niet volgroeid. De verslechtering van het oog kan daarom met nachtlenzen vertraagd worden.

Helaas heeft niet iedereen iets aan nachtlenzen. Zo kunt u de meeste nachtlenzen alleen dragen als u een min-sterkte heeft en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cilinder. Als u zeker wilt weten dat nachtlenzen voor u geschikt zijn, dan kunt u het best even langskomen voor een onderzoek.

Kom langs voor een onderzoek


 

KoolOptiek_Tabafbeeldingen_naast-nachtlenzen

Lees meer over nachtlenzen


Top